Biljana Livançiq – Miliq: Në BeH sukses kanë gjuetarët e klikimeve dhe dezinformatat politike

Biljana Livançiq-Miliq është në gazetari që nga viti 2004, ndërsa nga marsi i vitit të kaluar  punon për raskrinkavanje. ba (shpalosje)  (zbulimi), një nga platformat më aktive të Ballkanit për kontrollim të fakteve dhe zbulim të manipulimeve të mediave. Gjatë vizitës…

Sead Xhigall, Vlladimir Petreski, Marjan Zabërçanec, Goran Rizaov. Foto: Vanço Xhambaski

“E-shoqëri”: Dezinformatat shpërndahen si virus, lufta ndaj tyre duhet të jetë e depolitizuar

Lufta me dezinformatat është sfida e të gjithë shoqërisë, për të ndarë gënjeshtrën nga e vërteta. Lajmet e rrejshme shpërndahen si virus dhe të njëjtat mund të luftohen vetëm në mënyrë të depolitizuar. Kjo u tha në sesionin “Mediat dhe qeverisja…

Shahini-Hoxhaj: Facebook-u është platforma më e përshtatshme për shpërndarje të dezinformatave në Kosovë

Remzije Shahini-Hoxhaj është pedagoge në Universitetin e Prishtinës, ku ligjeron Etikë Mediatike dhe lëndë të tjera të gazetarisë. Ne biseduam me të në Shkup për gjendjen e dezinformatave në Kosovë dhe sesi publiku, politika dhe mediat atje po merren me këtë…

Fotografia e publikuar e Janevës në tarracën e shtëpisë është sulm i rëndë ndaj privatësisë

Disa media kanë publikuar sot një foto të ish-prokurores publike Katica Janeva në tarracën e shtëpisë saj pasi u lirua në paraburgim shtëpiak. Publikimi i fotografisë nuk është në interes të publikut dhe është sulm i rëndë ndaj privatësisë, transmeton…

Qeveria ka dënuar sulmin e mbrëmshëm ndaj gazetarëve

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot përmes një kumtese ashpër e dënoi sulmin ndaj gazetarëve që natën e kaluar ka ndodhur në Shkup, duke i cilësuar këto incidente si të papranueshme dhe të palejueshme. “Qeveria e Republikës së…

SKANDAL: Edhe pse u ftuan, gazetarët nuk u lejuan të marrin pjesë në prezantimin e studimit të fizibilitetit për Kodrën e Diellit

Në mungesë të gazetarëve dhe me numër të kufizuar të shoqërisë civile, sot në Kodrën e Diellit është prezantuar studimi i fizibilitetit për këtë qendër turistike. Sipas ministrit të Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, nuk janë lejuar gazetarët pasi që është në kundërshtim me politikat e…

Ademi: Duhet edukim medial në shkolla, dallimi mes lajmeve të vërteta dhe atyre të rreme të mësohet atje

Me përfshirjen e edukimit medial ne kurrikulumet shkollore, të rinjtë do të mund të bëjnë dallimin mes lajmeve vërteta dhe atyre të rreme, potencoi Ministri i Arsimit, Arbër Ademi në debatin e organizuar sot në Shkup në lidhje me përfshirjen…