Vitin e kaluar, numri i ankesave për shkelje të qasjes te informatat me karakter publik është rritur (INFOGRAFIK)

Komisioni për mbrojtjen e së drejtës për qasje të lirë te informatat me karakter publik, vitin e kaluar, ka regjistroi 755 ankesa kundër heshtjes së mbajtësve të informacionit ose kundër akteve administrative dhe reale të organeve të shkallës së parë,…

SHGM dhe SPGM: Reagimi i “Axhibadem Sistina” ndaj “IRL” është presion ndaj gazetarëve dhe përpjekje për censurë

Shoqata e gazetarëve të Maqedonisë (ShGM) dhe Sindikata e pavarur i gazetarëve dhe punëtorëve mediatikë (SPGPM) e dënojnë komunikimin e papërshtatshëm të Axhibadem Sistina me gazetarët nga redaksia e platformës për gazetari hulumtuese (investigative) “IRL.mk” me rastin e storjes tyre…