U anulua ndërprerja e paralajmëruar për ritransmetimin e TV kanaleve vendore dhe të huaja

Kryeministri Oliver Spasovski, i shoqëruar nga ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Damjan Mançevski, u takua me përfaqësues të të gjithë operatorëve të bashkuar në Shoqatën e teknologjive informatiko-komunikuese, me ç’rast është arritur pëlqim që të anulohet ndërprerja e paralajmëruar…

Akuzat e televizioneve janë të pasakta dhe tendencioze, reagojnë operatorët

Asociacioni për teknologji të informacionit dhe komunikimit ka reaguar ndaj pres-konferencës së sotme Asociacionit mediatik të televizioneve kombëtar private (AMM), në të cilën ata i akuzuan operatorët për pirateri dhe transmetim të programit pa të drejtat e autorit, duke u…

Televizionet kërkojnë dorëheqje të drejtorit të ASHAAV, Trajçevski dhe reagim nga Qeveria

Asociacioni Mediatik i televizioneve private kombëtare të Maqedonisë (AMM) sot ka kërkuar nga institucionet kompetente ta parandalojnë kërcënimin nga telekom operatorët për ndërprerje të riemitimit të kanaleve televizive vendase. Ata kanë kërkuar dorëheqje nga Zoran Trajçevski, drejtori i Agjencisë për…

RMV, Qeveria ka miratuar 85.805 euro për ASHMAA për monitorim të zgjedhjeve në media

Qeveria e Maqedonisë së Veriut në seancën e sotme ka miratuar vendimin për t’i lejuar Agjencisë për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele (ASHMAA) të merr para nga buxheti shtetëror për monitorim të mediave për zgjedhjet parlamentare të 12 prillit. “Në këtë…

Paratë publike e kanë vrarë kritikën gazetareske në RMV (Infografik)

Shteti sërish mbetet një ndër reklamuesit më të mëdhenj në media, me çka hapet mundësia që partitë politike të ndikojnë në mënyrën e raportimit të gazetarëve. Prej vitit 2015-të, kur nën trysninë e shoqatave gazetareske dhe faktorit ndërkombëtar, Qeveria e…

Osmani: mediat kanë rol të madh në procesin zgjedhor demokratik

Sot në Agjencinë për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele () në Shkup, u takuan zv/kryeministri për Çështje Evropiane në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani dhe drejtori i  të Agjencisë ASHMAA, Zoran Trajçevski. Në takim u shqyrtua rëndësia dhe…

“Antena 5”, “Kanal 77” dhe “Radio Maqedonase”, vjet kanë qenë më të dëgjuarat

Shumica e qytetarëve të Maqedonisë vjet nuk kanë qenë të interesuar për ndjekje të rregullt të programit të radiostacioneve të radios në Maqedoni, por shihet se te të rinjtë edhe më tej ka interes për këtë medium tradicional, njofton Portalb.mk.…

“Sitel”, “Kanal 5” dhe “Telma” vitin e kaluar kanë qenë më të shikuarat, qytetarët më së shumti kanë ndjekur lajme

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut në kanalet televizive vitin e kaluar kanë ndjekur më së shumti lajme dhe programe informative. “Sitel”, “Kana 5” dhe “Telma” janë tre televizionet më të shikuara në vitin 2019, tregon Raporti vjetor i Agjencisë për…

RMV, ASHMA do t’i hulumtojnë të ardhurat e onlajn-mediave dhe mendimin e qytetarëve për to

Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuale (ASHMAA), do të përgatitë Studim për konstatimin e ndikimit të mediave të reja ndaj formimit të mendimit publik dhe ndaj punës së mediave tradicionale në vend, njofton Portalb.mk. Dokumenti i cili duhet të…