Vanhojte: Reformat në mediume janë zhgënjyese dhe të pamjaftueshme

Ndërmjetësuesi i dikurshëm mes partive politike në vend gjatë “Procesit të Përzhinis”, që çoi në të ashtuquajturën Marrëveshje e Përzhinos, Peter Vanhojte, këto ditë qëndroi në Shkup. E shfrytëzuam pranin e tij që të bisedojmë për një pjesë të proceseve…

Biljana Livançiq – Miliq: Në BeH sukses kanë gjuetarët e klikimeve dhe dezinformatat politike

Biljana Livançiq-Miliq është në gazetari që nga viti 2004, ndërsa nga marsi i vitit të kaluar  punon për raskrinkavanje. ba (shpalosje)  (zbulimi), një nga platformat më aktive të Ballkanit për kontrollim të fakteve dhe zbulim të manipulimeve të mediave. Gjatë vizitës…

Shahini-Hoxhaj: Facebook-u është platforma më e përshtatshme për shpërndarje të dezinformatave në Kosovë

Remzije Shahini-Hoxhaj është pedagoge në Universitetin e Prishtinës, ku ligjeron Etikë Mediatike dhe lëndë të tjera të gazetarisë. Ne biseduam me të në Shkup për gjendjen e dezinformatave në Kosovë dhe sesi publiku, politika dhe mediat atje po merren me këtë…

Petrov: Ritmi i shpejtë edhe nga mediat më të mira bën transmetues të dezinformatave

Angel Petrov është redaktor i faqes bullgare të lajmeve “Dnevnik“ dhe magjistër i shkencave politike. Në gazetari është tashmë 11 vjet; fillimisht ka punuar për stacionin televiziv kabllor kombëtar të Bullgarisë “Eurocom” dhe më vonë ishte kryeredaktor i “Novinite.com”, një faqe lajmesh…