RMV, ASHMA do t’i hulumtojnë të ardhurat e onlajn-mediave dhe mendimin e qytetarëve për to

Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuale (ASHMAA), do të përgatitë Studim për konstatimin e ndikimit të mediave të reja ndaj formimit të mendimit publik dhe ndaj punës së mediave tradicionale në vend, njofton Portalb.mk. Dokumenti i cili duhet të…

Portalb në mesin e 67 onlajn mediave profesionale që janë pjesë e “Promedia”, regjistrit të parë kombëtar i krijuar nga KEMM

Midis mediave që gjenden në regjistrin e quajtur Promedia@ janë META, Portalb dhe Vërtetmatësi, botues i të cilave është Fondacioni Metamorfozis për Internet dhe Shoqëri nga Shkupi. Ueb-faqja e regjistrit ende nuk është funksionale. Listën e mediave, mund ta shihni…

SHGM dhe SPGM e dënuan trajtimin e gazetarëve në ndërtesën e Gjykatës Kushtetuese

Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë dënon sjelljen e të punësuarve në Gjykatën Kushtetuese që trajtuan në mënyrë të papërshtatshme dhe jo-evropiane ekipet e gazetarëve që dëshironin të merrnin pjesë në takimin e sotëm midis Kryetarit të Gjykatës Kushtetuese, Sali Murati dhe Ambasadorit…

Gjykata Kushtetuese i përzuri gazetarët dhe nuk lejoi të ndiqet takimi Zhbogar-Murati

Gjykata Kushtetuese nuk u ka lejuar gazetarëve që ta ndjekin takimin e kryetarit të Gjykatës Kushtetuese, Sali Murati dhe ambasadorit të Bashkimit Evropian (BE), Samuel Zhbogar, njofton Portalb.mk. Edhe përskaj insistimit që të merret pjesë dhe të merren deklarata pas mbajtjes…

Vanhojte: Reformat në mediume janë zhgënjyese dhe të pamjaftueshme

Ndërmjetësuesi i dikurshëm mes partive politike në vend gjatë “Procesit të Përzhinis”, që çoi në të ashtuquajturën Marrëveshje e Përzhinos, Peter Vanhojte, këto ditë qëndroi në Shkup. E shfrytëzuam pranin e tij që të bisedojmë për një pjesë të proceseve…

Sead Xhigall, Vlladimir Petreski, Marjan Zabërçanec, Goran Rizaov. Foto: Vanço Xhambaski

“E-shoqëri”: Dezinformatat shpërndahen si virus, lufta ndaj tyre duhet të jetë e depolitizuar

Lufta me dezinformatat është sfida e të gjithë shoqërisë, për të ndarë gënjeshtrën nga e vërteta. Lajmet e rrejshme shpërndahen si virus dhe të njëjtat mund të luftohen vetëm në mënyrë të depolitizuar. Kjo u tha në sesionin “Mediat dhe qeverisja…