Me Dekret, Qeveria u përcaktoi operatorëve detyrim për të riemituar programet televizive

Qeveria në seancën e djeshme miratoi ndryshime dhe plotësime të Dekretit me forcë ligjore për aplikim të Ligjit për shërbime audio dhe audiovizuele mediatike gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme. Për shkak të sigurimit të kushteve adekuate për informim të…

Qeveria dhe Sindikata e gazetarëve s’pajtohen për raportin e “Reporterëve pa kufi”

Nga fundi i prillit “Reporterët pa kufi” publikuan raportin për gjendjen me lirinë e mediave në botë, ku Maqedonia e Veriut është e ranguar në vendin e 92, nga gjithsej 180 vende. Ata vlerësojnë se vendi ynë gjatë vitit të…

RMV, Qeveria ka miratuar 85.805 euro për ASHMAA për monitorim të zgjedhjeve në media

Qeveria e Maqedonisë së Veriut në seancën e sotme ka miratuar vendimin për t’i lejuar Agjencisë për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele (ASHMAA) të merr para nga buxheti shtetëror për monitorim të mediave për zgjedhjet parlamentare të 12 prillit. “Në këtë…

“Slloboden Peçat”, “Veçer” dhe “Nova Makedonija” morën 500.000 nga gjithsej 712.000 euro subvencione qeveritare (Infografik)

Qeveria e publikoi listën me 12 mediat e shtypit që fituan subvencione nëpërmjet programit për shtyp dhe shpërndarje të mediave të shtypit për vitit 2019-të. Sipas të dhënave të publikuara nga Qeveria, në thirrjen për mbështetje financiare për vitin e…

Qeveria ka dënuar sulmin e mbrëmshëm ndaj gazetarëve

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot përmes një kumtese ashpër e dënoi sulmin ndaj gazetarëve që natën e kaluar ka ndodhur në Shkup, duke i cilësuar këto incidente si të papranueshme dhe të palejueshme. “Qeveria e Republikës së…