Regjistrimi i popullsisë

„Пописот како новинарска тема“, прирачник за новинари за одговорно пишување за пописот

Денеска беше промовиран прирачникот за новинари „Пописот како новинарска тема“. Целта на овој прирачник е да помогне во едуцирано, општествено-одговорно пишување за пописот и неговата улога во унапредување на квалитетот на живот на граѓаните. „Целта е да направиме „врева“ во…