ОБСЕ/ОДИХР: Националните радиодифузери немаа темелно аналитичко известување за време на кампањата

Набљудувачите на ОБСЕ/ОДИХР во однос на набљудувањето на националните радиодифузери за време на изборниот процес констатирале дека бројните дебати и ток-шоу емисии главно биле користени од учесниците како платформи за взаемни лични критики. Исто така, во прелиминарниот извештај се додава дека информативните…

Лани 11 радиодифузери помалку емитувале радио и телевизиска програма во земјава

За само една година бројот на радиодифузери што емитувале радио и телевизиска програма во земјава се намалил за 11 правни субјекти. Од вкупно 118 радиодифузери во 2018 година, лани во Македонија со радиодифузна дејност се занимавале 107 правни субјекти. Според…

Министерството за правда ја одобри донацијата на АВМУ за медиумите

Јавниот радиодифузен сервис, Македонската радио телевизија и 46 други приватни радиодифузери со сигурност ќе ги добијат парите од ветената донација од Агенцијата за аудио и аудиовизуелклни медиумски услуги за справување со последиците од ширењето на корона вриусот откако Министерството за…