ЗНМ бара итни решенија: Драматичен пораст на нападите кон новинарите

По повод Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста на злосторствата против новинарите, Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) денеска одржа прес-конференција на која претседателот и членовите на Управниот одбор на Здружението упатија неколку важни пораки. Првата порака е упатена до јавноста и…