Агенциите и институциите испраќаат информации, но на новинарите останува како ќе ги пласираат

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) денеска организираше онлајн дебатата „Пи-ар наспроти новинарство“, на која, новинарите и професионалци од ПР-секторот ги соочија своите ставови околу тоа како една содржина во медиумите треба да биде пласирана за истата да…