ЗНМ изработи Прирачник за етичко известување од избори во земјава

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) изработи „Прирачник за етичко известување од избори во Северна Македонија“ во пресрет на одржувањето на претстојните парламентарни избори во земјава. Автори на прирачникот се Марина Тунева, Младен Чадиковски, Насер Бислими и Емилија Јаневска, додека…

Regjistrimi i popullsisë

„Пописот како новинарска тема“, прирачник за новинари за одговорно пишување за пописот

Денеска беше промовиран прирачникот за новинари „Пописот како новинарска тема“. Целта на овој прирачник е да помогне во едуцирано, општествено-одговорно пишување за пописот и неговата улога во унапредување на квалитетот на живот на граѓаните. „Целта е да направиме „врева“ во…