Медиумите објективно и непристрасно известувале во предизборието, покажува мониторингот на ААВМУ

Националните телевизиски и радио програми објективно и непристрасно известувале во предизборниот период од 17 февруари до 16 март, покажува Извештајот од медиумското известување за предвремени парламентарни избори на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ). Во предизборниот мониторинг биле…

Владата одобри околу 86.000 евра за АВМУ за мониторинг на изборите во медиумите

Владата на 10.седница донесе одлука за одобрување на средства на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за мониторинг на изборите во медиумите. „На оваа седница Владата ја усвои одлуката за одобрување на средства од буџетот во износ од 5.277.000…

Медиумските реформи се во тек, темпото и квалитетот варираат од сектор до сектор

Реформите во медиумската сфера течат, но со различно темпо и квалитет во различните сектори, беше истакнато на денешната презентација на вториот периодичен извештај во рамките на проектот „Опсерваторија на медиумските реформи“ кој го спроведуваат Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“,…