Petrov: Ritmi i shpejtë edhe nga mediat më të mira bën transmetues të dezinformatave

Angel Petrov është redaktor i faqes bullgare të lajmeve “Dnevnik“ dhe magjistër i shkencave politike. Në gazetari është tashmë 11 vjet; fillimisht ka punuar për stacionin televiziv kabllor kombëtar të Bullgarisë “Eurocom” dhe më vonë ishte kryeredaktor i “Novinite.com”, një faqe lajmesh…

Dita ndërkombëtare për ndërprerjen e mosndëshkimit të krimeve kundër gazetarëve

Në organizim të Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë sot në Shkup do të shënohet Dita ndërkombëtare për ndërprerjen e mosndëshkimit të krimeve kundër gazetarëve. Në ngjarjen me këtë rast janë paralajmëruar fjalime të kryetarit të Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë,…

Portalet shkelësit më të mëdhenj të etikës gazetareske, nevojitet vetërregullim në mediat e RMV-së

Synojmë të ndajmë gazetarët profesionist nga ata joprofesionalë sepse këto të fundit po e dëmtojnë gazetarinë me dezinformata, gjuhë të urrejtjes, propagandë dhe manipulim. Ishte ky një nga mesazhet që u dha nga Këshilli për Etikë në Media sot në…