ASHMAAV kërkon dënime prej 4.000 euro për Alsat-M dhe Shenja për raportim të jo-balancuar në fushatë

Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele (ASHMAV) ka ngritur procedura për kundërvajtje kundër televizioneve Alsat-M dhe Shenja, për shkak që në kundërshtim me dispozitat në Kodit zgjedhor gjatë raportimit për fushatën zgjedhore nuk kanë siguruar mbulim të balancuar të…

Lajmet e rreme dhe (vetë)rregullimi në fokus të programeve të VMRO-DPMNE-së dhe LSDM-së pjesën për mediat

Mediat dhe (vetë)rregullimi i tyre, kërcënimet dhe paditë me të cilat ballafaqohen gazetarët, lajmet e rreme, edukimi mediatik dhe përkrahja financiare e mediave gjenden në programet parazgjedhore të dy partive më të mëdha politike që do të garojnë në zgjedhjet…

RTMV në programet zgjedhore: LSDM e sheh atë si një mbrojtës nga dezinformatat, VMRO do ta rregullojë atë me një ligj të ri

Zhvillimi i ardhshëm i shërbimit publik për radiodifuzion është përfshirë në programin zgjedhor të të dy partive më të mëdha politike që do të garojnë në zgjedhjet e 15 korrikut. Për LSDM në pushtet, është përparësi që Radio Televizioni Kombëtar…

CIVIL: Rrjetet sociale dhe një pjesë e mediave edhe në këto zgjedhje përdoren për shpërndarje të lajmeve të rrjeshme dhe urrejtjes

Vëzhguesit e CIVIL çdo ditë regjistrojnë postimet që në mënyrë të organizuar shpërndahen në faqet e FB me sa duket me emra të organizatave apo nismave. Pastaj, nga ato faqe të FB-së, përmbajtja dhe mesazhet përhapen nga profile, shpesh anonime,…