Akuzat e televizioneve janë të pasakta dhe tendencioze, reagojnë operatorët

Asociacioni për teknologji të informacionit dhe komunikimit ka reaguar ndaj pres-konferencës së sotme Asociacionit mediatik të televizioneve kombëtar private (AMM), në të cilën ata i akuzuan operatorët për pirateri dhe transmetim të programit pa të drejtat e autorit, duke u…

Televizionet kërkojnë dorëheqje të drejtorit të ASHAAV, Trajçevski dhe reagim nga Qeveria

Asociacioni Mediatik i televizioneve private kombëtare të Maqedonisë (AMM) sot ka kërkuar nga institucionet kompetente ta parandalojnë kërcënimin nga telekom operatorët për ndërprerje të riemitimit të kanaleve televizive vendase. Ata kanë kërkuar dorëheqje nga Zoran Trajçevski, drejtori i Agjencisë për…

Osmani: mediat kanë rol të madh në procesin zgjedhor demokratik

Sot në Agjencinë për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele () në Shkup, u takuan zv/kryeministri për Çështje Evropiane në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani dhe drejtori i  të Agjencisë ASHMAA, Zoran Trajçevski. Në takim u shqyrtua rëndësia dhe…

ASHAAM-i duhet të transformohet në organ të mirëfilltë të pavarur rregullator

Agjencia për shërbime audio dhe audio-vizuale mediatike (ASHAAM) duhet të bëhet organ i mirëfilltë i pavarur rregullator për mediat, me të drejtë të sjellë politika, dhe pa asnjë ndërhyrje nga Kuvendi i Republikës së Maqedonisë dhe qeveria, porositi Dejan Georgievski,…