SPGPM, SHGM dhe ASHMAV e dënuan gjuhën e urrejtjes së deputetit Apasiev ndaj gazetareve, ai kërcënoi me kallëzim penal Jordanovskën

Lideri i partisë politike “Levica”, Dimitar Apasiev, publikisht, përmes profilit të tij në Facebook, kërcënoi se do të padisë gazetaren Meri Jordanovska, për “botim të paautorizuar të një shënimi personal (korrespondencë me SMS)”. Kërcënime të tilla nga deputetët dhe anëtarët…

ASHMAAV kërkon dënime prej 4.000 euro për Alsat-M dhe Shenja për raportim të jo-balancuar në fushatë

Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele (ASHMAV) ka ngritur procedura për kundërvajtje kundër televizioneve Alsat-M dhe Shenja, për shkak që në kundërshtim me dispozitat në Kodit zgjedhor gjatë raportimit për fushatën zgjedhore nuk kanë siguruar mbulim të balancuar të…

BDI me parashtresë në ASHAVM, Agjencia kërkon balans në emisionet debatuese të mediavе

Agjencia për shërbime audio dhe audiovizuele mediatike (ASHAAVM) dje ka pranuar parashtresë nga partia politike BDI, në të cilën ajo reagon për organizimin e emisioneve debatuese të mediave. Agjencia menjëherë i ka kontrolluar të dhënat nga monitorimi i përfaqësimit të…

Operatrorët kabllovik mbrëmë e ndërprenë përkohësisht programin, televizionet dhe MSHIA reaguan ashpër

Me përjashtim të RTVM-së, të gjithë operatorët e shërbimeve të komunikimit elektronik në Maqedoninë e Veriut kanë realizuar sot në ora 18:00 ndërprerjen e përkohshme në ritransmetimin e të gjitha programeve televizive në shenje proteste, shkruan Portalb.mk. Nga Bashkësia e Interesit Ekonomik…

Mediat kanë raportuar në mënyrë objektive dhe të paanshme në periudhën parazgjedhore, tregon monitorimi i AShMAAV

Programet televizive dhe radiotelevizive nacionale kanë raportuar në mënyrë objektive dhe të paanshme në periudhën parazgjedhore nga 17 Shkurt deri më 16 Mars, ka treguar raporti i Agjencisë për raportime mediatike për zgjedhjet e parakohshme parlamentare që e Ka hartuar…

AShMAAV gjatë monitorimit të mediave deri më tani nuk ka regjistruar asnjë shkelje të Kodit Zgjedhor

Agjencia për Shërbime të mediatike audio dhe audiovizuele (AShMAAV) më 17 shkurt filloi monitorimin parazgjedhor të mediave dhe nuk ka konstatuar shkelje të Kodit Zgjedhor në periudhën e kaluar, thuhet në raportin e katërt javor që AShMAAV ia ka dërguar…