SPGPM, SHGM dhe ASHMAV e dënuan gjuhën e urrejtjes së deputetit Apasiev ndaj gazetareve, ai kërcënoi me kallëzim penal Jordanovskën

Lideri i partisë politike “Levica”, Dimitar Apasiev, publikisht, përmes profilit të tij në Facebook, kërcënoi se do të padisë gazetaren Meri Jordanovska, për “botim të paautorizuar të një shënimi personal (korrespondencë me SMS)”. Kërcënime të tilla nga deputetët dhe anëtarët…

Qeveria dhe Sindikata e gazetarëve s’pajtohen për raportin e “Reporterëve pa kufi”

Nga fundi i prillit “Reporterët pa kufi” publikuan raportin për gjendjen me lirinë e mediave në botë, ku Maqedonia e Veriut është e ranguar në vendin e 92, nga gjithsej 180 vende. Ata vlerësojnë se vendi ynë gjatë vitit të…

KEMM - SPGM - ShGM

U promovua Karta e Federatës Evropiane për kushtet e punës së gazetarëve

Sindikata e Pavarur e Gazetarëve të Maqedonisë (SPGM), Këshilli për Etikë në Mediat e Maqedonisë (KEMM) dhe Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë (ShGM) sot e nënshkruajtën dhe promovuan Kartën e Federatës Evropiane të Gazetarëve për kushtet e punës së gazetarëve,…

Është arrestuar Emil Jakimovski, i cili i kërcënoi gazetaret Meri Jordanovska dhe Iskra Koroveshovska

Emil Jakimovski, ish i punësuar në Regjistrin Qendror i cili vikendin e kaluar i kërcënoi dhe ofendoi gazetaret Meri Jordanovska dhe Iskra Koroveshovska, është arrestuar dhe për momentin me atë po kryhet bisedë në stacionin policor, konfirmuan nga MPB për “Meta.mk”, njofton Portalb.mk.…

SPGM dhe SHGM: Sulmet ndaj gazetarëve të trajtohen si sulme ndaj personave zyrtarë

Tre sulmet verbale të shoqëruara me kërcënime dhe keqtrajtim online ndaj gazetareve Maja Jovanovska, Meri Jordanovska dhe Iskra Koroveshovska në dy javët e kaluara, janë momenti i vërtetë të rikujtohemi në iniciativën e Sindikatës së Pavarur të Gazetarëve të Maqedonisë (SPGM) në…

Jakimovski u përjashtua nga Regjistri Qendror, MPB dhe PTHP duhet të reagojnë për kërcënimet

Drejtoresha e Regjistrit Qendror, Marija Boshkovska – Janakovski ka miratuar vendim për ndalim të marrëdhënies së punës për personin Emil Jakimovski, për shkak se ashtu siç kumtuan nga ky institucion, shkelje thelbësore të dispozitave të marrëveshjes kolektive të Regjistrit Qendror,…