Osmani: mediat kanë rol të madh në procesin zgjedhor demokratik

Sot në Agjencinë për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele () në Shkup, u takuan zv/kryeministri për Çështje Evropiane në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani dhe drejtori i  të Agjencisë ASHMAA, Zoran Trajçevski. Në takim u shqyrtua rëndësia dhe ndikimi i mediave në zgjedhjet parlamentare të 12 prillit  duke theksuar rolin e tyre në garantimin e zgjedhjeve të drejta dhe demokratike, njofton Portalb.mk. 

“Ia përcollëm mesazhin edhe zv/kryeministrit se ASHMAA posedon kapacitetin e duhur për t’i zbatuar aktivitetet për zgjedhjet e ardhshme parlamentare.Ne garantojmë se zbatimi i Kodit Zgjedhor nga agjencia do të jetë në nivelin më të lartë. Do të theksohet edhe në raportet e OSBE-së dhe të gjithë vëzhguesve se agjencia do të jetë një nga aktorët pozitiv në shoqëri” tha drejtori i Agjencisë për Shërbime Mediatike Audio dhe Audio-Vizuele, Zoran Trajçevski.

Nga ana tjetër, Osmani u shpreh se qëllimi primar i tyre është të krijojnë të gjitha parakushtet për zgjedhjet.

“Këto vizita i bëj me qëllim që t’i aktivizojmë dhe inkurajojmë institucionet kompetente për t’i kapur të gjitha aspektet e mbulimit të zgjedhjeve që asgjë të mos na gjejë të papërgatitur. Procesi zgjedhor do të jetë çelës për të hapur derën e fillimit të bisedimeve dhe ne nuk guxojmë të rrezikojmë këtë çelës i cili varet nga sjellja e partive politike në raport me zgjedhjet parlamentare, nga sjellja e institucioneve kompetente për monitorimin e procesit zgjedhor” tha zv/kryeministri Bujar Osmani.

Ai tha se rëndësia e ASHMAA është e veçantë sepse ka nën kontroll fushën mediatike.

“Andaj është me rëndësi që të gjithë të kryejnë në nivel detyrat e reja dhe ne si qeveri të sigurojmë parakushte dhe kapacitet që të mos ketë parregullsi në sektorin mediatik” u shpreh Osmani.

Këto janë zgjedhjet e para parlamentare në të cilët do të ketë mënyrë të re të financimit të fushatave politike.
LEXO: Disa gjëra të rëndësishme që duhet t’i dini për financimin e fushatave zgjedhore mediatike të partive politike

Përndryshe, takimi i krerëve të Bashkimit Evropian për çështjen e RMV rreth datës për në Bashkim Evropian është caktuar për me 26 mars, gjegjësisht ditën e katër të fushatës zgjedhore.

Ky tekst është përgatitur në kuadër të projektit “Оbservatori i reformave mediatike“, të cilin e realizon Fondacioni për internet dhe shoqëri “Metamorfozis“, me mbështetjen financiare të “Fondacionit “Shoqëri e hapur” – Maqedoni“. Përmbajtja e tekstit është përgjegjësi vetëm e autorëve dhe në asnjë mënyrë nuk i pasqyron pikëpamjet e Fondacionit “Shoqëri e hapur” – Maqedoni.

Ky tekst është përgatitur në kuadër të projektit “Оbservatori i reformave mediatike“, të cilin e realizon Fondacioni për Internet dhe Shoqëri “Metamorfozis“, me mbështetjen financiare të “Fondacionit “Shoqëri e Hapur” – Maqedoni“. Përmbajtja e tekstit është përgjegjësi vetëm e autorëve dhe në asnjë mënyrë nuk i pasqyron pikëpamjet e Fondacionit “Shoqëri e Hapur” – Maqedoni.