Lajmet e rreme dhe (vetë)rregullimi në fokus të programeve të VMRO-DPMNE-së dhe LSDM-së pjesën për mediat

Mediat dhe (vetë)rregullimi i tyre, kërcënimet dhe paditë me të cilat ballafaqohen gazetarët, lajmet e rreme, edukimi mediatik dhe përkrahja financiare e mediave gjenden në programet parazgjedhore të dy partive më të mëdha politike që do të garojnë në zgjedhjet…

RTMV në programet zgjedhore: LSDM e sheh atë si një mbrojtës nga dezinformatat, VMRO do ta rregullojë atë me një ligj të ri

Zhvillimi i ardhshëm i shërbimit publik për radiodifuzion është përfshirë në programin zgjedhor të të dy partive më të mëdha politike që do të garojnë në zgjedhjet e 15 korrikut. Për LSDM në pushtet, është përparësi që Radio Televizioni Kombëtar…

CIVIL: Rrjetet sociale dhe një pjesë e mediave edhe në këto zgjedhje përdoren për shpërndarje të lajmeve të rrjeshme dhe urrejtjes

Vëzhguesit e CIVIL çdo ditë regjistrojnë postimet që në mënyrë të organizuar shpërndahen në faqet e FB me sa duket me emra të organizatave apo nismave. Pastaj, nga ato faqe të FB-së, përmbajtja dhe mesazhet përhapen nga profile, shpesh anonime,…

BDI me parashtresë në ASHAVM, Agjencia kërkon balans në emisionet debatuese të mediavе

Agjencia për shërbime audio dhe audiovizuele mediatike (ASHAAVM) dje ka pranuar parashtresë nga partia politike BDI, në të cilën ajo reagon për organizimin e emisioneve debatuese të mediave. Agjencia menjëherë i ka kontrolluar të dhënat nga monitorimi i përfaqësimit të…