Sead Xhigall, Vlladimir Petreski, Marjan Zabërçanec, Goran Rizaov. Foto: Vanço Xhambaski

“E-shoqëri”: Dezinformatat shpërndahen si virus, lufta ndaj tyre duhet të jetë e depolitizuar

Lufta me dezinformatat është sfida e të gjithë shoqërisë, për të ndarë gënjeshtrën nga e vërteta. Lajmet e rrejshme shpërndahen si virus dhe të njëjtat mund të luftohen vetëm në mënyrë të depolitizuar. Kjo u tha në sesionin “Mediat dhe qeverisja…

Ademi: Duhet edukim medial në shkolla, dallimi mes lajmeve të vërteta dhe atyre të rreme të mësohet atje

Me përfshirjen e edukimit medial ne kurrikulumet shkollore, të rinjtë do të mund të bëjnë dallimin mes lajmeve vërteta dhe atyre të rreme, potencoi Ministri i Arsimit, Arbër Ademi në debatin e organizuar sot në Shkup në lidhje me përfshirjen…