Institucioneve në RMV u nevojiten 25 ditë për t’iu përgjigjur kërkesave për qasje të lirë tek informatat

Pjesa më e madhe e institucioneve në vend nuk e respektojnë afatin ligjor prej 20 ditësh për t’iu përgjigjur kërkesës për qasje të lirë tek informatat me karakter publik, tregon “Indeksi i transparencës aktive 2020” i Qendrës për komunikime qytetare. Për…

RMV, ASHMA do t’i hulumtojnë të ardhurat e onlajn-mediave dhe mendimin e qytetarëve për to

Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuale (ASHMAA), do të përgatitë Studim për konstatimin e ndikimit të mediave të reja ndaj formimit të mendimit publik dhe ndaj punës së mediave tradicionale në vend, njofton Portalb.mk. Dokumenti i cili duhet të…

Portalb në mesin e 67 onlajn mediave profesionale që janë pjesë e “Promedia”, regjistrit të parë kombëtar i krijuar nga KEMM

Midis mediave që gjenden në regjistrin e quajtur Promedia@ janë META, Portalb dhe Vërtetmatësi, botues i të cilave është Fondacioni Metamorfozis për Internet dhe Shoqëri nga Shkupi. Ueb-faqja e regjistrit ende nuk është funksionale. Listën e mediave, mund ta shihni…