Dy herë më shumë portale janë paraqitur për reklamim të paguar politik nga ata në regjistrin e SHGM-së dhe KEMM

A do të “bëjnë para” anonimët mediatikë nga zgjedhjet e ardhshme parlamentare nga reklamimi i paguar politik? Kjo pyetje parashtrohet logjikshëm pasi pothuaj në periudhë identike kohore janë promovuar dy regjistra të onlajn mediave në vend me dallim impozant për…

RMV, ASHMA do t’i hulumtojnë të ardhurat e onlajn-mediave dhe mendimin e qytetarëve për to

Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuale (ASHMAA), do të përgatitë Studim për konstatimin e ndikimit të mediave të reja ndaj formimit të mendimit publik dhe ndaj punës së mediave tradicionale në vend, njofton Portalb.mk. Dokumenti i cili duhet të…

Biljana Livançiq – Miliq: Në BeH sukses kanë gjuetarët e klikimeve dhe dezinformatat politike

Biljana Livançiq-Miliq është në gazetari që nga viti 2004, ndërsa nga marsi i vitit të kaluar  punon për raskrinkavanje. ba (shpalosje)  (zbulimi), një nga platformat më aktive të Ballkanit për kontrollim të fakteve dhe zbulim të manipulimeve të mediave. Gjatë vizitës…

Shahini-Hoxhaj: Facebook-u është platforma më e përshtatshme për shpërndarje të dezinformatave në Kosovë

Remzije Shahini-Hoxhaj është pedagoge në Universitetin e Prishtinës, ku ligjeron Etikë Mediatike dhe lëndë të tjera të gazetarisë. Ne biseduam me të në Shkup për gjendjen e dezinformatave në Kosovë dhe sesi publiku, politika dhe mediat atje po merren me këtë…

Petrov: Ritmi i shpejtë edhe nga mediat më të mira bën transmetues të dezinformatave

Angel Petrov është redaktor i faqes bullgare të lajmeve “Dnevnik“ dhe magjistër i shkencave politike. Në gazetari është tashmë 11 vjet; fillimisht ka punuar për stacionin televiziv kabllor kombëtar të Bullgarisë “Eurocom” dhe më vonë ishte kryeredaktor i “Novinite.com”, një faqe lajmesh…

Portalet shkelësit më të mëdhenj të etikës gazetareske, nevojitet vetërregullim në mediat e RMV-së

Synojmë të ndajmë gazetarët profesionist nga ata joprofesionalë sepse këto të fundit po e dëmtojnë gazetarinë me dezinformata, gjuhë të urrejtjes, propagandë dhe manipulim. Ishte ky një nga mesazhet që u dha nga Këshilli për Etikë në Media sot në…