Dy herë më shumë portale janë paraqitur për reklamim të paguar politik nga ata në regjistrin e SHGM-së dhe KEMM

A do të “bëjnë para” anonimët mediatikë nga zgjedhjet e ardhshme parlamentare nga reklamimi i paguar politik? Kjo pyetje parashtrohet logjikshëm pasi pothuaj në periudhë identike kohore janë promovuar dy regjistra të onlajn mediave në vend me dallim impozant për…

KEMM - SPGM - ShGM

U promovua Karta e Federatës Evropiane për kushtet e punës së gazetarëve

Sindikata e Pavarur e Gazetarëve të Maqedonisë (SPGM), Këshilli për Etikë në Mediat e Maqedonisë (KEMM) dhe Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë (ShGM) sot e nënshkruajtën dhe promovuan Kartën e Federatës Evropiane të Gazetarëve për kushtet e punës së gazetarëve,…

Është arrestuar Emil Jakimovski, i cili i kërcënoi gazetaret Meri Jordanovska dhe Iskra Koroveshovska

Emil Jakimovski, ish i punësuar në Regjistrin Qendror i cili vikendin e kaluar i kërcënoi dhe ofendoi gazetaret Meri Jordanovska dhe Iskra Koroveshovska, është arrestuar dhe për momentin me atë po kryhet bisedë në stacionin policor, konfirmuan nga MPB për “Meta.mk”, njofton Portalb.mk.…

SPGM dhe SHGM: Sulmet ndaj gazetarëve të trajtohen si sulme ndaj personave zyrtarë

Tre sulmet verbale të shoqëruara me kërcënime dhe keqtrajtim online ndaj gazetareve Maja Jovanovska, Meri Jordanovska dhe Iskra Koroveshovska në dy javët e kaluara, janë momenti i vërtetë të rikujtohemi në iniciativën e Sindikatës së Pavarur të Gazetarëve të Maqedonisë (SPGM) në…